Zen Power Sportcentrum

Zen Power edzéskalauz

Nyomtatás

- Avagy milyen edzések elérhetőek nálunk? -

Kercza Réka vagyok, 2019 óta a Zen Power Klub tagja, és már minden itteni edzést kipróbáltam. 

A Zen Power Sportcentrum igen sokféle edzésfajtát tud felsorakoztatni, ezért most összeraktam egy kis összesítőt, ami el tud kalauzolni, ha nem tudod pontosan, hogy melyik edzésen mire számíthatsz.

Jó olvasást! ☺

Taekwon-do edzések

 

Bázis edzések

Fontos eleme ezeknek az edzéseknek, és amiért sokaknak szimpatikus lehet, hogy nincs fizikai kontaktus másokkal, nem kell ütni-rúgni egymást, és kapni se az ütéseket, rúgásokat.
Alapvetően az övvizsga követelmények elsajátítása történik, az alapok megtanulása és továbbfejlesztése a fő cél.

A bázis edzéseken az alapvető hagyományos technikáktól (ütések, rúgások és védések) elkezdve az ezek „koreográfiákba” szedett mozdulatsorain, azaz a formagyakorlatokon át egészen a célpontra történő rúgásokig és ütésekig és egyéb játékos feladatokig bármi előfordulhat, persze a jó hangulaton kívül és a néha-néha elhangzó érdekességeken kívül, amik a Taekwon-dohoz köthetőek.
Például tudtad, hogy az alapító nagymester, Choi Hong Hi kisebb volt mint Csabi mester?
Vagy, hogy előbbi dél-koreai tábornok volt?

Összesen 5 féle bázis csoport van:

Bázistechnikai vizsga a Zenben

Küzdő edzések

A második féle Taekwon-do edzésünk a küzdő edzés, ahol már van fizikai kontaktus.

Meg fognak ütni és rúgni, de te is meg fogsz másokat ütni és rúgni, akár egyszerre adni is fogsz meg kapni is.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy light-contact szabályrendszerben történik az edzés és maga a Taekwon-do is. Tehát nem fogják átütni az agyadat a fejeden, vigyázunk egymásra és ha bármi baj történik, azonnal segítenek, biztonságban van itt mindenki, számíthatunk egymásra és ha főleg az elején, vagy akár később is, ha valaki nem bírja, nem kötelező folytatni az edzést.

Ha rosszul vagy, bármikor kiállhatsz (miután jelezted), és szabadon megrohamozható szőlőcukor is van a teremben.

TKD Küzdelem versenyen

Itt kiemelten fontosak a szabályok és azok betartása, ha valakinek például nincs lábvédője, ő nem rúghat fejre. Vagy ha valakinek nincs fogvédője, rá odafigyelünk, nem ütünk akkorát nála, stb. Egy a lényeg: bármivel fennakadásod, félelmed van, az megoldható, megbeszélhető, csak mondd el.

A teremben korlátozott számban és méretben elérhető kézvédő/kesztyű és lábvédő, de ha tudsz hozni magaddal sajátot, az még jobb. Használunk kézvédőt, lábvédőt, fogvédőt és férfiak szuszpenzort, nők pedig mellvédőt és esetlegesen sípcsontvédőt is lehet hordani, aki igényli. Versenyeken továbbá kötelező a fejvédő használata, ebből is vannak elérhető darabok a teremben.

Speciál edzések

Itt csak pajzsra és célpontra, esetleg a levegőbe dolgozunk, itt sincs kontakt. Az alapvetőbb rúgás- és ütéstechnikákon keresztül a bonyolultabbakig bármit ki lehet itt próbálni, fejleszteni, tanulni. A küzdőmozgást és a küzdőtechnikákat is tudod itt gyakorolni, anélkül, hogy hozzád érnének. Eléggé változatos, mozgós edzés ez, törölközőt készíts be! A jó hangulat és zene garantált.

Rúgástechnika pontkesztyűre 


 

Esti erősítő edzések

 

Fit Fight Fusion

Ez egy alapvetően küzdő elemekre (ütés-rúgás) épülő edzés. Dolgozunk pajzsra, célpontra, zsákra és még bábura is. A rúgós-ütős feladatok mellett vannak erősítő jellegű feladatok, statikusak és pörgősek is, a végén egy rövid nyújtással. Persze mindez zenére.
Ebben az a jó, hogy nem szükséges hozzá küzdősport képzettség, nem taekwondosok is jöhetnek, nekik is élvezetes lesz! Itt nincs kontakt, csak az eszközöket ütjük-rúgjuk!

Funkcionális köredzés

Kötelező eleme a fekvőtámasz és a TRX (edzőkötél). Vegyesen vannak saját testsúlyos és súlyzós, gumiköteles, gumiszalagos, és egyéb eszközökkel történő különböző izomterületeket megmozgató feladatok. Illetve statikusak és pörgősebbek, akár ugrálósabbak. Természetesen itt is zenére lehet pörögni.
Fejlesztjük az erőnlétünket, állóképességünket, és úgy általában az egész testünk teljes izomzatát minden irányból…

 


 

Csabi mester kiscsoportos személyi edzései

 

Csabi mester tart személyi edzéseket négy főig, ahova a Motibron keresztül lehet bejelentkezni, és hétfő-szerda-pénteken délelőttönként vannak. Itt erősítő, állóképesség-fejlesztő, funkcionális edzésre kell gondolni, ahol kötelező elem a mozgások helyes végrehajtásának megtanulása és a személyre szabott feladatok és terhelések. Bővebben érdeklődni Csabi mesternél lehet, de itt egy leírás is a honlapján, ha érdekel: https://csabimester.hu/szemelyi-edzes/

 Csabi mester személyi edzés


 

Zen Room Yoga and Pilates órák

 

Emellett André Zsuzsi tart pilates, jóga és stretching órákat a „Zen Room”-ban. Hozzá is Motibron keresztül lehet bejelentkezni a saját oldalán.

Zsuzsi Facebook oldala az alábbi linken megtalálható, ahol bővebben tudsz tájékozódni: Zen Room Yoga and Pilates

Zen Room Yoga and Pilates

 

Hogy pontosan melyik edzés, milyen időpontokban van, azt az Edzésrendünkben találod meg, vagy a bejelentkező rendszerünk, a Motibro Órarendjében.

Várunk edzéseinken! ☺

- Kercza Réka - 

Tags: ,